Katrine Degnbol Wenzelsen

Lokalnæstformand DSE Syd-vestjylland 

Mail.: kdw@skoleelever.dk 
Mobil: 51746668

 

Hvem er jeg og hvor kommer jeg fra?
Hej, mit navn er Katrine og jeg er 14 år gammel. Jeg bor i en lille by, kaldet Fåborg, som ligger tæt på Esbjerg, og derfor hører jeg også til Danske Skoleelevers lokalafdeling Sydvestjylland. Jeg bor sammen med mine 2 forældre og min storesøster på 18, som går på gymnasie. Derudover har jeg en storesøster på 21, som er flyttet hjemmefra og nu studerer på universitetet i Aalborg. Da jeg skulle til at starte i 7. klasse på Agerbæk skole, valgte jeg i stedet at begynde på Da Vinci linjen på Vitaskolen, Bohr. Det er en beslutning som jeg er glad for, da jeg mødte en masse nye mennesker, inklusiv hende som fortalte mig om Danske skoleelver og tog mig med til mit første arrangement, som var Landskonferencen 2017. Jeg sidder i elevrådet, hvilket jeg har gjort siden 7. klasse på min skole. Jeg har altid været lidt interesseret i skolepolitik, men det er vokset meget siden jeg begyndte i Danske Skoleelver.  

Hvorfor vil jeg gerne i bestyrelsen?
Grunden til at jeg sidder i bestyrelsen for Danske Skoleelever er, at jeg siden mit første arrangement har elsket det. Hele princippet med at eleverne taler for deres egen sag og debattere til stormøderne er fantastisk. Det at se at Danske Skoleelever også når ud til politikkere og andre voksne med indflydelse og at de voksne respektere os. Det er en fantastisk mulighed, som jeg mener man skal være heldig for at få. Udover politik, er Danske Skoleelever også fyldt med et socialt fællesskab. Jeg ved allerede, at de mennesker jeg har mødt gennem Danske Skoleelever, er venner for livet

Har jeg en eller flere mærkesager jeg kæmper for?Jeg har 2 mærkesager. Den ene er mindre pres på eleverne, da jeg selv oplever presset, som er på eleverne. Det er noget som alt for mange oplever og jeg mener at alle burde føle sig tilpas i skolen. Derudover mener jeg også at elevinddragelse er en vigtig ting i grundskolen, da det er eleverne som skal være der og dem der skal lære noget og de ved bedst hvordan de selv lærer noget.