Til dig som lærer

Vil du trække DM i Fagene helt ind i dit klasselokale og lade dine elever dyste om 1. pladsen? Eller blot prøve kræfter med de casebasede opgaver?

Her på siden finder du alle caseopgaverne fra landsmesterskaberne 2018. DM i Fagene omfattede skoleåret 17/18 fagene dansk, matematik, historie og biologi samt en holdopgave med elementer fra alle 4 fag. Vær opmærksom på, at holdopgaven her er opdelt i de 4 fag. Dette bliver ikke tifældet i år, hvor opgaven er mere tværfaglig og dermed indeholder elementer fra de 5 fag, der er med i år (dansk, matematik, historie, biologi og engelsk). 

Opgaverne er lige til at printe ud og bruge i undervisningen. Du finder desuden det tilknyttede vidensbanksmateriale samt de bedømmelseskriterier, som dommerne bedømte opgaverne ud fra ved landsmesterskaberne. Disse kriterier kan du bruge, når du som lærer bedømmer opgaverne.

Vær opmærksom på, at eleverne har haft 2 timer til at løse disse opgaver - i modsætning til de 45 min., som de har til de regionale mesterskaber.

God fornøjelse!

 

Til dig som elev

Drømmer du om at blive danmarksmester i dansk, matematik, historie, biologi eller engelsk? Eller tværfagligt med et hold? Vil du gerne udfordres fagligt og prøve kræfter med opgaver, der er baseret på cases fra rigtige virksomheder? Så er DM i Fagene lige noget for dig!

Herunder finder du opgaver, vidensbanke og bedømmelseskriterier, der kan forberede dig på DM i Fagene. Opgaverne er fra landsmesterskaberne 2018, så du har 2 timer til at løse dem. Engelsk er et nyt fag i DM i Fagene 18/19, så derfor har du desværre ikke mulighed for at afprøve en engelskopgave fra sidste mesterskab, men konceptet vil være det samme som i de øvrige opgaver. Husk at kigge i vidensbankene, som kan hjælpe dig i opgavebesvarelsen, og bedømmelseskriterierne kan give dig et overblik over, hvad dommerne lægger vægt på i deres bedømmelse.

God fornøjelse!

 

Opgaver, vidensbanke og bedømmelseskriterier

Dansk: Opgave, Vidensbank, Bedømmelseskriterier

Matematik: Opgave, Vidensbank, Bedømmelseskriterier

Biologi: Opgave, Vidensbank, Bedømmelseskriterier

Historie::Opgave, Vidensbank, Bedømmelseskriterier

Hold: Opgave, Vidensbank, Bedømmelseskriterier

 

Hvis du har spørgsmål til opgaverne, er du velkommen til at kontakte:

Tina Ravnsmed Hamborg
Projektleder
Tlf. 23 30 12 19 
Mail: tih@dmifagene.dk