Alle med

Alle skal være en del af skolen og undervisningen. Bliv meget klogere på, at få alle med.

DM i fagene

Målet er at rykke sig, så meget så muligt. Upåagtet om det er fra 00 til 2 eller 10 til 12. #Destoltenørder

Elevinddragelse

Danske Skoleelever har gennem de seneste år arbejdet intenst på at øge inddragelsen af elever i undervisningen, samt undersøge effekten af øget elevinddrage.

Elevtelefonen

Vi rådgiver om alt inden for skolen, mobning, lektier, lærer, venner og meget meget mere.

WiFive

WiFive’s overordnede formål er at styrke det digitale fællesskab blandt elever på mellem- trinnet.

Skovbakkeskolen har finaleambitioner i DM i Fagene

Det var de stolte nørders dag på Skovbakkeskolen i Odder, da de fik besøg af elevorganisationen Danske Skoleelever.

Skolens 7., 8. og 9. klasser skulle deltage i de regionale mesterskaber i DM i Fagene, en konkurrence der faciliteres af Danske Skoleelever. Team V er skolens spydspids-hold, og de har finaleambitioner.

Det er de ældste elever i landets grundskoler, der kan deltage i DM i Fagene, hvor man dyster om at være klogest i fagene dansk, historie, biologi, matematik og engelsk. På Skovbakkeskolen var eleverne delt ind på hold af 4-6 elever, de havde nemlig besluttet at satse på den populære og tværfaglige holdkonkurrence.

Dream teamet gør sig klar

Ordbog, lommeregner, noter, skolebøger og en enkelt blyant er smart placeret på bordet, hvor Skovbakkeskolens dream team har slået sig ned. Tre piger og tre drenge fra 8. og 9. klasse har dannet Team V.

”Team V her er skolens dream team, når det gælder deltagelse i den tværfaglige konkurrence i DM i Fagene,” siger lærer Torben Madsen.

Online1
Øverst til venstre:  Jakob Dybro Justesen, Anton Østergaard-Clausen og Mathias Evjen Nicolaisen
Nederst til venstre: Mille Johanne Dragkilde Thorup, Mathilde Hellemann Falborg og Sille Brok Segall

Den tværfaglige konkurrence er delt op i to dele: En multiple choice-del, hvor deltagerne skal svare på en række faglige spørgsmål, derefter skal de løse en case-opgave, som i år handler om Roskilde Festival.

”Vi fik en ret kaotisk start, vi var ikke 100 procent klar, og i multiple choice--delen havde vi kun mellem 2 og 4 minutter per fag til at besvare spørgsmålene, det burde vi have været opmærksom på,” siger holdkaptajn for Team V, Anton Østergaard-Clausen.

En sang om Roskilde Festival

I den tværfaglige case-opgave, er det ikke rendyrket viden, man vinder på. Her er kreativitet, samarbejde og god kommunikation lige så vigtige faktorer for deltagerne. Deltagerne skal blandt andet formulere fun facts på engelsk, skrive en sang og gennemskue en biologisk proces.

”Vi var tidspressede hele opgaven igennem, vi skulle have været bedre til at kommunikere med hinanden,” siger Anton Østergaard Clausen.

Online2

Vigtig læring og et godt råd

Eleverne blev klogere i løbet af dagen, men det de på Team V lærte mest om, var samarbejde og god kommunikation. De har et godt råd til fremtidige deltagere: ”Tal løbende om, hvor langt gruppen er og sørg for at hjælpe hinanden,” siger Anton Østergaard-Clausen.

Nu kan de ikke stille mere op end at håbe på, at holdet går videre til finalen i DM i Fagene. Det foregår i januar på Dokk1 i Aarhus, og kun de bedste fra hver region når finalen.

”Det er ikke hvis, men når Team V går i finalen,” siger Torben Madsen.