Alle med

Alle skal være en del af skolen og undervisningen. Bliv meget klogere på, at få alle med.

DM i fagene

Målet er at rykke sig, så meget så muligt. Upåagtet om det er fra 00 til 2 eller 10 til 12. #Destoltenørder

Elevinddragelse

Danske Skoleelever har gennem de seneste år arbejdet intenst på at øge inddragelsen af elever i undervisningen, samt undersøge effekten af øget elevinddrage.

Elevtelefonen

Vi rådgiver om alt inden for skolen, mobning, lektier, lærer, venner og meget meget mere.

WiFive

WiFive’s overordnede formål er at styrke det digitale fællesskab blandt elever på mellem- trinnet.

Seje virksomheder løfter kvaliteten

DM i Fagene ville ikke være det samme uden stærke samarbejder

DM i Fagene ville ikke være det samme uden det stærke samarbejde mellem Danske Skoleever, kommuner, organisationer og en række virksomheder. De er gået sammen om konkurrencen, som er for de engagerede elever i folkeskolens 7.-9. klasser – de stolte nørder.

De regionale mesterskaber er godt i gang. Det er her, hvor elever fra hele landet gratis og fra deres egen computer kan deltage. Kulminationen på DM i Fagene er finalen den 24. januar på DOKK1 i Aarhus. Kun de bedste fra de regionale mesterskaber går videre. Sidste chance for at deltage er den 30. november.

”Jeg er meget imponeret over, at der allerede på nuværende tidspunkt er flere end 60 skoler og 7000 elever, der har sagt ja til, at vi må komme ud og afholde et regionalt mesterskab,” siger projektleder Tina Ravnsmed Hamborg.

DM 2018 Dokk

Udover de planlagte regionale mesterskaber, som Danske Skoleelever afholder, så er der en del skoler og elever, der på eget initiativ har afholdt et mesterskab. Både elever, klasser og skoler kan gå ind på www.dmifagene.dk og læse mere om, hvordan de tilmelder sig. Det tager ca. 1½ time at tage prøven til de regionale mesterskaber.

Fede caseopgaver med spændende virksomheder

I alle fagenes opgaver består en delopgave af en række løsninger til en virksomheds reelle udfordringer. Et tæt samarbejde med virksomhederne har været nødvendigt for at sammensætte opgaver, som både er virkelighedsnære og udfordrer eleverne.

”Alle virksomhederne er gået ind i projektet med stort engagement, og det kan mærkes i kvaliteten af caseopgaverne. Samtidig er det nogle virkelig gode besvarelser, eleverne er kommet med i de regionale mesterskaber. Jeg ser frem til at se, hvor dygtige eleverne er til landsmesterskaberne i januar”, siger Tina Ravnsmed Hamborg.

SebastianApel 6030

Følgende virksomheder deltager i DM i Fagene

Roskilde Festival, Salling Group, ÅF Buildings Denmark, Chokolade-Fabrikken, Nationalmuseet og EF Education First

Fakta:

DM i Fagene er en konkurrence for alle de stolte nørder i grundskolens ældste klasser (7.-9. klasse). Eller alle dem, der synes et fag er ekstra interessant og gerne vil udfordre sig selv. Man kan deltage i dansk, matematik, engelsk, historie, biologi og i den populære, tværfaglige holdkonkurrence, hvor man deltager som hold af 4-12 deltagere.