Tillykke til vinderne

Både konfetti, høje bifald og flotte gaver var velfortjent, da landsmestrene i DM i Fagenes fagkonkurrence blev kåret på Dokk1 torsdag eftermiddag. Vi fandt en vinder i dansk, matematik, engelsk, biologi, historie og holdkonkurrencen

”Jeg synes, det er så sejt, når nogen nørder noget og går op i skolens fag. Og jeg håber, at vi med DM i Fagene har givet eleverne mod og lyst til at blive endnu dygtigere til deres fag,” siger formand for Danske Skoleelever, Sarah Gruszow Bærentzen.

Danske Skoleelever tror på, at deltagerne har fået øjnene op for, hvordan et fag kan få relevans i virkeligheden. Blandt andet gennem de virkelighedsnære caseopgaver, som er udviklet i samarbejde med forskellige virksomheder. I historie var nationalmuseet med som casevirksomhed, og Andreas Tolstrup, formidlingsinspektør, var begejstret for at samarbejde med DM i Fagene:

"Vi har forsøgt at lave opgaver, hvor eleverne kan komme ind i hovedet på forskerne. Det at blive klogere på historien og fortiden handler ikke om paratviden, men om at være kreative og stille de fede spørgsmål. I opgaven her til DM i Fagene, skal eleverne selv sammensætte brudstykker af historien og lave deres egne tolkninger," siger han. 

Vinderen i dansk

Dansk

I dansk vandt Rebekka Wørmer Sørensen fra 9.a på Viby Skole

Vinderen i engelsk

Engelsk

I engelsk vandt Theodor Bergholdt fra 8.a på Vedbæk Skole

 

Vinderen i historie

Historie

I historie vandt Rikke Ravnholt Jensen fra 9.b på Års Skole

 

Vinderen i biologi

Biologi

I biologi vandt FIona Rædkjær fra 9.y på Forældreskolen i Aarhus

 

Vinderen i matematik

Matematik

I matematik vandt Emil De Mayer fra 9.a på Skt Josef Skole og Roskilde

 

Vinderen i holdkonkurrencen

Hold

I holdkonkurrencen vandt teamet Opretter Forbindelse fra Svenstrup Skole