DM i Fagene er kickstartet

Onsdag den 26. oktober blev DM i Fagene kickstartet med en stor event på Nørre Fælled skole i København.

I skolegården var der stillet tre fagstationer op. En for hver af de tre fag, dansk, matematik og idræt, som er de fag man kan deltage i, i årets mesterskaber. Elever fra skolens 8. klasser var inddelt på hold, og dystede mod hinanden ved de tre fagstationer. I matematikstationen, skulle der sorterers forskellige slags pasta, ud fra kriterier, som pris, efterspørgsel osv. I Dansk skulle der laves en reklamevideo for en af de 17 FN verdensmål og i Idræt hvor der blev der byggede med mælkekasser på tid.

Ud over eleverne deltog repræsentanter fra konsortiet bag DM i Fagene, og alle fik en smagsprøve på hvordan de forskellige konkurrencer kommer til at se ud.

Foreningen Danske Skoleelever står i spidsen for DM i Fagene og formand Jens Vase er glad for, at der nu bliver sat fokus på de stolte nørder i skolen. ”Ofte er det ikke særligt sejt at være dygtigt i skolen, og nogle steder bliver der ligefrem set ned på dem, der går op i, hvad de lærer i de forskellige fag. Derfor er jeg rigtig glad for initiativet til DM i Fagene. Jeg håber, at det kan være med til at sætte fokus på, at det faktisk er fedt at blive dygtigere i skolen.” siger Jens Vase.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby deltog også i eventen. I videoen kan du få et indtryk af stemningen fra dagen, og se interview med både undervisningsministeren og Jon Skålerud fra Dansk Supermarked. Dansk Supermarked er nemlig en af de virksomheder som støtter op om DM i Fagene og bl.a. leverer cases til de regionale mesterskaber og landsmesterskabet.

Se mere og tilmeld DM i Fagene på dmifagene.dk