Få besøg af DM i Fagene

DM i Fagene er en ny konkurrence, hvor elever fra grundskolen dyster i skolens fag.

Projektet er inspireret af DM i Skille på erhvervsskolerne. Formålet med DM i Fagene er at sætte fokus på fagligheden og den faglige udvikling hos eleverne under overskriften ”De stolte nørder”.

Hvad skal der ske?
Skolekvalifikationseventen giver alle skolens elever i 8.-9.-klasse en let mulighed for at deltage i DM i Fagene og dermed en chance for at blive kåret som Danmarksmester i skolefag. Eleverne kan deltage individuelt i dansk, matematik eller idræt; eller i hold af 8-12 elever, hvor de dyster i dansk, idræt og matematik. Skolekvalifikationseventen faciliteres af konsulenter fra Danske Skoleelever samt frivillige, og er fleksibelt i forhold til den enkelte skole. Udgangspunktet for programmet er som følger.

·         Fælles opstart – intro og brainbreak

·         Skolekvalifikationen – it-platform

·         Fælles afslutning – intro til de regionale mesterskaber og afslutning

Skolekvalifikationseventet er en sjov og lærerig mulighed for at deltage i et mesterskab, der understøtter faglig stolthed og skolens fag.

Eventet tager 1-1,5 time og alle jeres 8.-9.-klasser kan deltage ved blot at møde op og gennemføre Skolekvalifikationsopgaverne.
Det vil være vil en stor hjælp, hvis eleverne i de respektive klasser inden eventet har tilmeldt sig DM i Fagene, og evt. oprettet hold, hvis de ønsker at deltage som hold. Derudover vil det også være en fordel, hvis de har bestemt sig for hvilket fag de vil deltage i, hvis de deltager individuelt. Det er let at tilmelde sig og oprette hold. Det tager kort tid og gøres ved at klikke på ”Deltag NU!” på dmifagene.dk. 

Deltager man i skolekvalifikationen får man chancen for at kvalificere sig til de regionale mesterskaber samt få muligheden til at deltage i et brag af en fest, når DM i Fagene afsluttes med landsmesterskabet d. 3. februar 2017 i Aalborg.

Hvad skal være tilgængeligt?
Eventet foregår i enten ét lokale, hvor alle samles, eller flere lokaler, hvor skolekvalifikationen igangsættes samtidigt.
For hver elev, der deltager i de individuelle mesterskaber i enten dansk, idræt eller matematik, samt de hold, der deltager i holdmesterskabet, skal have en computer med internetforbindelse tilgængelig.

Hvem faciliterer eventen?
Skolekvalifikationseventen faciliteres af Danske Skoleelevers frivillige og konsulenter. Lærerens rolle er derfor minimal og assisterende i forhold til elevernes fulde deltagelse.

For mere information kontakt:

Amanda Andersen aan@dmifagene.dk
Cecilie Tang-Brock ctb@dmifagene.dk

Se mere om DM i Fagene på dmifagene.dk