Elever jubler over klageorgan mod mobning

Vi har kæmpet for at få et klageorgan i flere år og er på vegne af alle landets grundskoleelever rigtig glade for at det endelig er lykkes.

Mobning er et alvorligt problem og ødelægger tilværelsen for tusindvis af børn og unge. Elevernes organisation, Danske Skoleelever, har i årevis kæmpet for flere rettigheder og klageadgang på området. Derfor er der kun glæde at spore hos Danske Skoleelevers formand, Jens Vase Poulsen.
"Jeg er på samtlige grundskoleelevers vegne meget glad og stolt over, at det er lykkedes at samle opbakning til at gennemføre et klageorgan mod mobning og dermed sikre danske børn og unge flere rettigheder. Mobning er altødelæggende, ikke bare for elevernes skolegang, men mobningen risikerer at trække spor langt ind i voksenlivet. Endelig får vi en lovgivning, der meget tydeligt placere et ansvar hos ledelse og personale, for at bekæmpe mobning. Både når det handler om forebyggelse og når mobningen så opstår i skolen." udtaler formand for Danske Skoleelever, Jens Vase Poulsen.
Det anslås at op mod en femtedel af landets skoleelever har oplevet mobning i løbet af deres skolegang. Mange børn og unge mobbes over flere skoleår. Det kan enten være verbalt eller fysisk mobning, men mobningen kan også bestå i udelukkelse fra fællesskabet.
"Nu må fokus være på, at sikre, at eleverne kender til de nye klagemuligheder og at klageprocessen ikke bliver så svær og bureaukratisk, at eleverne giver op. Det håber jeg vi kan samarbejde med ministeriet om. Der har været meget snak om lokal dialog og det er også vigtigt, særligt i forebyggelsen af mobning, men vi kan se, at der er for mange steder hvor mobningen ikke tages alvorligt og så er klageorganet jo med til at sikre eleverne deres basale rettigheder, ligesom at voksne har adgang til arbejdstilsynet." forklarer Jens Vase Poulsen
Pressemeddelelse fra ministeriet kan læses HER

Pressemeddelelsen fra DSE har været bragt i adskillige medier. Bl.a. i Dagbladet Information. Artiklen kan læses HER

For spørgsmål og uddybende kommentarer kontakt:
Jens Vase Poulsen
Tlf. 60402000
Mail: jvp@skoleelever.dk