32 kommuner bryder loven og har megaklasser

Har din kommune klasser med over 30 elever, og dermed bryder loven? Se listen her:

Ifølge folkeskolelovens §17 må elevtallet i en klasse i grundskolen normalt ikke overstige 28 elever. Nye tal fra Undervisningsministeriet (Undervisningsministerens svar til Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg den 21. november) viser dog at over halvdelen af landets kommuner har klasser med over 28 elever. Faktisk er det hele 8.246 elever der har mere end 27 klassekammerater i de 58 kommuner, som har klasser med over 28 elever.

I særlige tilfælde må kommunalbestyrelsen tillade at skolerne har klasser med over 28 elever, men elevtallet må aldrig overstige 30. Det er der 31 kommuner der ikke overholder.

I Danske Skoleelever arbejder vi hverdag for det gode skoleliv, og bakker op om de lærere, pædagoger, forældre og frivillige, der er med til at skabe en skoledag med variation, bevægelse og spændende undervisning. Derfor er det ekstra ærgerligt at nogle skoler ikke engang overholder lovgivningen.

I listen nedenfor kan du se de 58 kommuner, der har klasser med over 28 elever, som er markeret med gul. De kommuner, som direkte bryder loven og har klasser med over 30 elever er markeret med rødt.

Aarhus
Vordingborg
Sønderborg
Syddjurs
Slagelse
Rudersdal
Rebild
Roskilde
Odsherred
Næstved
Norddjurs
Morsø
Mariagerfjord
Lyngby-Taarbæk
Lolland
Kalundborg
Holbæk
Hillerød
Halsnæs
Haderslev
Furesø
Frederikshavn
Frederikssund
Frederiksberg
Fredensborg
Allerød

Kommuner med klasser der har over 30 elever pr. klasse.

Esbjerg
Favrskov
Fredericia
Frederikssund
Faaborg-Midtfyn
Gribskov
Hedensted
Helsingør
Herning
Holstebro
Horsens
Ikast-Brande
Kolding
København
Køge
Lejre
Lemvig
Nordfyn
Odense
Randers
Ringkøbing-Skjern
Roskilde
Rødovre
Silkeborg
Skanderborg
Tønder
Varde
Vejle
Viborg
Aabenraa
Aalborg