KL vil styrke fokus på anvendelsesorientering - god idé siger DSE

Kl er netop kommet med et nyt udspil, hvor de bl.a. foreslår at der skal være mere fokus på den praksisnære og anvendelsesorienterede undervisning i skolen. Et emne vi i DSE har arbejdet meget for siden folkeskolereformens implementering. 

Siden folkeskolereformen så dagens lys har der været meget debat om de mange initiativer reformen indeholder, om de er gode eller ej, og ikke mindst hvorvidt det er lykkes at implementerer dem. I Danske Skoleelever har vi fra starten været positiv overfor flere af elementerne. Særligt mere bevægelse og en mere varrieret skoledag, er højt på vores ønskeliste. Vi må dog erkende at de elemeter, der skal gøre skoledagen mere intressant og varieret, ikke er implementeret særlig godt i store dele af landet.

I KLs nye udspil "Godt på vej - mod uddannelse og job" forslår de bl.a. "at der kommer et styrket fokus på den praksisnære og anvendelsesorienterede dimension i folkeskolen". Vi er meget enig, og bakker op om forslaget. I udspillet forslåes det også at fagene Håndværk og design og Madkundskab introduceres allerede i 1. klasse istedet for 4. klasse, som er tilfældet i dag. 

I Danske Skoleelever håber vi at udspillet vil blive taget godt i mod i kommunerne og på skolerne, så vi kan få den mere varrierede skoledag, som vi blev lovet. 

Du kan læse mere om KLs udspil HER