KL indgår i konsortiet for DM i Fagene

Kommunernes Landsforening har sagt ja til at være med i det konsortium, der står bag DM i Fagene.

KL har sagt ja til at indgå i det konsortium, der hvert år planlægger DM i Fagene, hvor alle landets 7., 8. og 9.klasser konkurrerer tværfagligt – i hold eller individuelt – i fagene dansk, matematik, biologi og historie.

DM i Fagene er et stort landsdækkende mesterskab i grundskolens fag og har til formål at demonstrere varierende læringsformer, faglige færdigheder i anvendelse og lade eleverne indgå i forpligtende faglige og sociale fællesskaber ved at vise deres talenter i fagene.

Dermed er DM i Fagene med til at skabe en mere motiverende og varierende skoledag, hvor skolens fag bliver koblet med omverden. Eleverne kvalificerer sig ved et regionalt mesterskab, og de endelige vindere findes ved et brag af en faglig fest til det årlige landsmesterskab, hvor danmarksmestrene bliver fundet.

”DM i Fagene er med til at skabe en følelse af, at det er fedt at være nørd. Det bedste ved konkurrencen er at se, hvor motiverede og engagerede eleverne er i det forskellige opgaver. Det er på alle måder en positiv konkurrence om at være god til sine skolefag. Derfor er det også en stor gevinst at få en så stærk konsortiepartner med som Kommunernes Landsforening, der har den lokale tilknytning til kommunerne,” udtaler Jakob Bonde Nielsen, formand for Danske Skoleelever.

Med KL's indtræden består konsortiet af 14 forskellige organisationer og kommuner. Konsortiet spænder bredt, men fælles for alle aktørerne er et ønske om at bidrage til udviklingen af en motiverende, interessant og udfordrende folkeskole for alle elever. Derfor glæder KL sig også over at være med til at udvikle DM i Fagene.

”Vores børn og unge skal være så dygtige, som de overhovedet kan blive. Og det er vores opgave at hjælpe dem så godt på vej som overhovedet muligt. DM i Fagene er en rigtig god og sjov måde at få eleverne til at stå på tæer og yde lige det ekstra – og det vidner om kvaliteterne i en motiverende og varieret skoledag. Konkurrencen giver lyst til at lære, samtidig med at det også er en fejring af fagligheden generelt. Derfor er vi meget glade for at blive en del af dette,” siger formand for KL's Børne- og Kulturudvalg Anna Mee Allerslev.

De regionale mesterskaber løber fra 1. september – 6. december 2017, og til landsmesterskaberne den 31. januar 2018 findes danmarksmestrene.

Danske Skoleelever driver DM i Fagene sammen med et konsortium bestående af: Aalborg Kommune, Randers Kommune, Det Danske Spejderkorps, Dansk Industri, Dansk Erhverv, Professionshøjskolen Metropol, LO, VIA University College, Danmarks Private Skoler, Danmarks Matematiklærerforening, Alinea, Undervisningsministeriet og altså nu også KL. 

KL indtræder i konsortiet ultimo juni, når det er officielt godkendt af den resterende del af konsortiet.