KL bliver ny samarbejdspartner på Elevtelefonen

Center For Elevrådgivning - Elevtelefonen har fået KL som ny samarbejdspartner.

Elevtelefonen rådgiver unge mennesker om alt fra skolegang til mobning og har i forvejen fire samarbejdspartnere. KL er med til at styrke Elevtelefonens rådgivning betydeligt.

”Elevtelefonen får rigtig mange henvendelser om skoleliv og mobning. Når man som ungt menneske oplever problemer i sin hverdag, så kan det ofte være nemmere at tale med et andet ungt menneske om sine problemer. Det kan Elevtelefonen. Samtidig har vi og KL mange fælles interesser, såsom at styrke motivationen for eleverne og bekæmpe mobning i skolerne. Derfor kommer vi til at stå stærkere med det nye samarbejde,” udtaler formanden for Danske Skoleelever, Jakob Bonde Nielsen.

En undersøgelse foretaget af Epinion viser, at 86 pct. af forældrene synes, at det er vigtigt, at deres børn kan få rådgivning af andre elever gennem Elevtelefonen. Samtidig kender 62 pct. af eleverne til den rådgivning, som Elevtelefonen tilbyder. Derfor ser KL et stort potentiale i samarbejdet med Elevtelefonen.

”Vi har en forventning om, at dette samarbejde kan bringe kommunerne og skolerne tættere på de problemer, som eleverne oplever. Den viden, som Elevtelefonen får gennem samtaler med børn og unge, skal vi have med i de indsatser og initiativer, vi sætter i gang. Vi ser derfor frem til samarbejdet," siger formand for KL's Børne- og Kulturudvalg Anna Mee Allerslev.

Læs meget mere om Elevtelefonen på Elevtelefonens hjemmeside lige HER