Elevrådene får skarpere kontaktlærere

Kontaktlærer fra Fyn og Jylland er i dag samlet i Danske Skoleelevers sekretariatslokaler til en uddannelsesdag

Det er en kontaktlæreruddannelse, der handler om at blive en dygtigere kontaktlærer for elevrådet. Som kontaktlærer til skolens elevråd har man et ansvar for at hjælpe elevrådet godt på vej. Det handler blandt andet om at oplyse dem om deres rettigheder på skolen, men også at gøre en indsats for, at eleverne i elevrådet føler, at deres arbejde batter noget.

KLUD

”Jeg er her i dag, fordi jeg føler, at jeg mangler noget viden om, hvad min rolle som elevrådets kontaktlærer egentlig er,” siger Signe Schnabel, der er kontaktlærer for elevrådet på Jelling Friskole.

Lærerne får konkret viden med hjem

Uddannelsen er planlagt så kontaktlærerne får konkrete værktøjer og viden med hjem til arbejdet med elevrådene. Med fra uddannelsesdagen tager kontaktlærerne blandt andet:

  1. Hvad deres rolle indebærer
  2. Viden om elevrådets rettigheder
  3. Inspiration fra andre skolers elevrådsarbejde

”Jeg vil meget gerne have nogen fra Danske Skoleelever ud til et elevrådsmøde og tale med eleverne, så de kan få øjnene op for, at det rent faktisk batter noget at sidde i et elevråd,” siger Signe Schnabel og fortæller om, hvad hun ellers tager med hjem til elevrådet på Jelling Friskole.

”Helt konkret skal jeg hjem og tjekke op på, om vores elevråd er på skolens budget. For de har krav på at få lidt penge.”

Næste kontaktlæreruddannelsesdag er på fredag på Sjælland.