Til elevrådstopmøde i Fredericia

”Jeg synes, det er super super sejt, at i vil være med til at gøre jeres skole til et godt sted at være,” sådan bød Fredericia Kommunes børn- og ungechef, Anders Axø velkommen til elevrådenes topmøde på rådhuset i Fredericia.

Flere end 40 elevrådsrepræsentanter fordelt på 14 folkeskoler i Fredericia, deltog på kurset fredag den 28/9.

Danske Skoleelever var inviteret til at afvikle dagskurset for elevrådsrepræsentanterne, hvor formålet var at give redskaber og motivere eleverne til et stærkt elevrådsarbejde på deres skole. I løbet af dagen kom de ind på emnerne:

  • Taleteknik
  • Nervøsitet
  • Kommunikation
  • Ledelsestyper
  • Elevrådsarbejde
  • Bekendtgørelsen om elevråd i folkeskolen

Kurset blev krydret med en masse praktiske øvelser, hvor elevrådsrepræsentanterne kan tage noget konkret med tilbage til deres skole.

Fredericia 5

Elev-til-elev-undervisning

På et elevrådskursus er undervisningen baseret på elev-til-elev-undervisning og fokuserer på konkret og praktisk undervisning fremfor teoritunge foredrag. Det blev taget godt imod blandt eleverne.

”Jeg synes, det var fedt at blive undervist af unge mennesker, de talte ikke ned til os, men de var på vores niveau,” siger Trine, der sidder i elevrådet på Erritsø Fællesskole.

Til den fælles evaluering af kurset sagde andre elever:

”Vi har fået mega gode tips til vores elevrådsarbejde,” og ”det var spændende at høre om vores rettigheder i elevrådet.”

Også Fredericia Kommunes pædagogiske udviklingskonsulent, Elise Venndt, kunne tydeligt fornemme, at elevrådsrepræsentanterne lyttede særligt interesserede med.

”Elev til elev virker altid, det er helt sikkert, ” siger hun.

Fredericia

Fredericia 10