Ungdommens Folkemøde ´17

Nutidens problemer skal løses med fremtidens borgere. Sådan lød visionen for Ungdommens Folkemøde, som løb af stablen den 7. – 8. september i Søndermarken på Frederiksberg.

En vision som vi i projekt WiFive kun kan være enige i. Fredag den 8 september besøgte WiFive derfor Ungdommens Folkemøde, hvor vi i samarbejde med TDC Group afholdte en workshop om det gode digitale fællesskab.

Her var tanken, at de unge deltagere på baggrund af egne erfaringer skulle byde ind med gode råd om digitale dilemmaer - og dermed være med til at løse de udfordringer, som yngre årgange står over for, når de begiver sig ud på nettet.

For lad os bare være ærlige: internettet er en jungle. Der findes mange fantastiske og fede ting på nettet, men bag hvert hjørne kan der også lure utroværdige reklamer, falske profiler og dårlig digital opførsel. At navigere rundt kan derfor være en udfordring for mange – særligt for børn og unge. For selvom mange børn og unge næsten er født med en mobiltelefon i hånden, så kender de ikke nødvendigvis til alle nettets skrevne og uskrevne færdselsregler.

Heldigvis havde de unge deltagere en masse gode råd til god digital adfærd. Råd som vi vil tage med videre, og som i sidste ende vil være med til at danne grundlag for det digitale kørekort. Derfor skal der også lyde en stor tak til alle de seje elever, der deltog i workshoppen. Tak fordi I var så engagerede, tak fordi I gjorde os klogere på en masse digitale-dilemmaer og tak fordi I var med til at skabe en super fed dag – trods regnen.

  facebook 1         UFM 3.1