VELKOMMEN TIL SKOLETINGET

Skoletinget på Folkemødet live I DAG - skolerelaterede debatter

Se med her klokken 9.00:

Skoletinget på Folkemødet

Danske Skoleelevers livestream, #Skoletinget, er med på det virtuelle Folkemøde den 17. juni, om torsdagen.

På dagen kan du som elev, lærer og skoleinteresseret se med på debatter, vidensdeling og andre sjove events, der alle handler om grundskolen og eleverne. Vi har inviteret politikere og professionelle debatørere til at deltage i debatterne og dele deres syn på nutidens grundskole.

Vi holder fem events i løbet af dagen – se med på det hele, eller når det er mest interessant for dig.

Tilmeld dig her

Program

På alt for mange skoler halter undervisningsmiljøet, selvom det er en forudsætning for det gode læringsmiljø. Dårligt indeklima og klamme skoletoiletter er en standard del af skoledagen. Elever og skoler mangler forståelse for hvad undervisningsmiljøet indebærer, hvordan man forbedrer det og hvordan eleverne har indflydelse på det. 

Det sætter vi fokus på til debatten Det gode undervisningsmiljø – En forudsætning for læring! 

Teori og svære begreber er en stor del af elevernes skoledag, hvilket ofte kan være meget fjernt. Den praksisnære skole er et afgørende led i en mere spændende og motiverende skoledag, hvor der er balance mellem den aktive og boglige undervisning. Skoletinget danner rammer for diskussionen om hvordan vi kommer derhen. 

Grundskolen ændrer sig hele tiden, men hvilke problemstillinger står vi overfor lige nu og hvordan har skolen ændret sig de sidste år? Det skal vores tiltrædende- og nuværende formand tale om sammen med Marianne Jelved.

Folkeskolen skal være et sted, hvor man møder hinanden på tværs af samfundslag. Dette er dog ikke realiteten. Folkeskolerne er gennem tiden blevet mere opdelte og homogene. Hvordan vender vi tilbage til den blandede folkeskole – og skal vi overhovedet det?

Coronakrisen har i lang tid afholdt elever fra at mødes i klasseværelserne, som det ellers altid har været. Til gengæld har eleverne deltaget i onlineundervisning, af svingende kvalitet. I dette event vil vi fokuserer på de ting skoleverdenen kan tage med fra coronakrisen, samt de ting der bør efterlades når verdenen igen bliver normal.  

Kontakt:

Camilla Hovalt
60 40 20 62
chn@skoleelever.dk
Astrid Soelberg
60 40 20 16
asb@skoleelever.dk