Hvordan bor de frivillige?

Når man er frivillig på DSE’s sekretariat bor og arbejder man på Sindalsvej 9, 8240 Risskov. I år er vi 18 frivillige, der alle bor på sekretariatet. Det betyder, at alle har deleværelser. Nogle år har vi haft frivillige fra nærområdet, og i disse tilfælde kan man altid vælge at blive boende hjemme.
Man bor uden voksne, og det betyder, at man selv skal klare alle de huslige sysler, som er en del af dét at bo ude. At vaske tøj, lave mad og rydde op er en del af hverdagen. Når det er sagt, er man ikke helt alene. Vi har over 28 fuldtidsansatte på kontoret i tidsrummet kl. 8.00-16.00. De er gode til at træde ind, hvis der skulle være behov for dette. De ansatte bor ikke sammen med de frivillige, men hjælper stadig en del med at få hverdagen til at fungere – især i forhold til konflikthåndtering, strukturering af hverdagen med videre.

Hvordan arbejder de frivillige?

De frivillige får computer, telefon med abonnement og kontorplads stillet til rådighed. I hverdagen sidder de sammen med de ansatte, og samarbejder på lige fod med disse. Derudover svarer de frivillige i det daglige til næstformanden og sekretariatschefen. Vi har en teamstruktur på sekretariatet, så alt efter hvilket team du sidder i, har du nogle varierende arbejdsopgaver. Nogle teams har mange ud-af-huset-opgaver såsom oplæg, kurser, skolebesøg osv., mens andre teams er mere fast på kontoret.

Hvordan er de frivilliges økonomiske rammer?

Som frivillig bor du gratis på DSE’s ejendom, Sindalsvej 9. Her får du også betalt varme, vand og elektricitet. DSE betaler frokost for de frivillige, i form af en frokostordning. Ordningen består af en varm ret hver dag med dertilhørende salat. Du skal selv sørge for aftensmaden, hvilket der igennem de sidste år har været forskellige måder at organisere. I år har de frivillige besluttet at lave en fælleskasse, hvor hver enkelt frivillig bidrager med 450 kr. hver måned til hverdagens måltider.
Derudover betaler DSE for én hjemrejse pr. frivillig tur/retur pr. måned.

Ansøgning og mere information

Du kan læse meget mere om livet som frivillig i vores frivilligfolder. Mulighed for ansøgning til næste skoleårs sekretariat starter omkring Generalforsamlingen efterår 2020, og ansøgningsfristen vil som oftest være den 31. december. Vi opdaterer løbende.

Søg her

Spørgsmål

Hvis du spørgsmål eller ligende kan du kontakte Danske Skoleelevers næstformand Mathias på 60402002 eller du kan skrive en mail til mak@skoleelever.dk.

Danske Skoleelever på Instagram