Hvad vil det sige at sidde med i skolebestyrelsen, og hvad indebærer det? Det kan virke som en stor og flyvsk opgave, men alt dette og meget mere dykker vi ned i på dette kursus, hvor vi uddanner jeres kommunes elevrepræsentanter i skolebestyrelsen, så de er klar til at håndtere denne vigtige opgave.

Hvorfor deltage?

Skolebestyrelsen er skolens politiske ledelse og der, hvor den demokratiske debat om elevernes dagligdag finder sted. Derfor er det helt naturligt, at eleverne også deltager. For de ved præcis, hvor skoen trykker og de kan dermed bidrage med mange gode inputs. Det er en ret, at to elever må sidde med i skolebestyrelsen, men det er ikke alle elever, der kender til den, eller hvad skolebestyrelsen laver.

Med dette kursus ruster I alle jeres elevrepræsentanter til at kunne varetage netop denne opgave og giver dem kompetencerne for at kunne deltage optimalt og tage den demokratiske dialog for en bedre skoledag.

Hvad kan du lære?

  1. Viden om skolebestyrelsens opgaver.
  2. Viden om hvad vil det sige at sidde i skolebestyrelsen, og hvad din rolle som elevrepræsentant er.
  3. Færdigheder i hvordan du som elevrepræsentant agerer før, under og efter skolebestyrelsesmøder.
  4. Færdigheder i hvordan du som elevrepræsentant kan få større indflydelse på skolens hverdag og overordnede mål.
  5. Færdigheder i hvordan samspillet mellem voksen og elev kan optimeres.

Hvem er vi?

Kurset afholdes af en sekretariatsfrivillig fra Danske Skoleelever, der afsluttede grundskolen for under et år siden. De har selv været meget aktive i elevråd, fælleselevråd og DSE, og de har efterfølgende taget kurser for netop at kunne hjælpe jer. De arbejder til dagligt med at skabe det gode skoleliv for alle danske skoleelever. På den måde vil I blive trænet af unge, der lige har været i samme situation som jer og kender jeres virkelighed.

Book kursus

Book ved at trykke på knappen og udfyld formularen

Book

Tid og sted

Tid og sted aftales ved booking.
Kurset tager ca. fem timer, men det kan sagtens tilpasses i både omfang og indhold efter jeres behov.

Pris

Op til 80 deltagere.
Priserne er ekskl. Moms.

Elevvenlig Kommune: Første kursus er gratis i aftalens løbeperiode, og efterfølgende koster hvert kursus 14.995,- + kursusholderens transport.

Ikke-Elevvenlig Kommune: Prisen aftales nærmere for at tilpasses til jeres behov.

Spørgsmål