Elevrådsdagen er et udvidet aktivt elevrådskursus, hvor vi går helt ned i dybden med jeres rettigheder, giver jer den størst tænkelige værktøjskasse til elevrådsarbejdet og klæder jer på til alt fra økonomi, målsætning, planlægning til kommunikation.

Hvorfor deltage?

I er måske lige blevet valgt ind, eller I har været i gang et stykke tid, men I er usikre på, hvordan I skal gribe ting an. For hvad vil det overhovedet sige at være i et elevråd? Hvor skal I starte, og hvordan gør man? På dette kursus bliver I som elevråd skudt i gang med elevrådsarbejde.
Elevrådsarbejde er jeres første møde med demokratiet. Vi i Danske Skoleelever mener, at grundskolen skal vise og udøve demokrati for og med eleverne. Det kommer dog ikke af sig selv, og vi ved godt, at det kræver træning, viden, færdigheder og kompetencer for, at man er et dygtigt og demokratisk elevråd.
Elevrådsdagen sikrer, at I er klædt på til alt fra stormvejr til solskinsdage, når det gælder elevrådet og de udfordringer, man kan have. Dagen sikrer ydermere, at elevrådet i samarbejde med Danske Skoleelevers undervisere får konkretiseret drømmene for elevrådsarbejdet, og hvordan elevrådet kan føre disse drømme ud i livet.

Hvad kan du lære?

  1. Viden om jeres rettigheder som elevråd.
  2. Hvilke roller i elevrådet, der er gode at have, og hvordan man kan nedsætte arbejdsudvalg for at optimere elevrådsarbejdet.
  3. Konkretisering af mål og målsætning.
  4. Tips og tricks til kommunikation internt og eksternt.
  5. Planlægning og eventkoordinering fra start til slut.
  6. Inspiration til aktiviteter og forløb I kan fortage i jeres år som elevråd.

Hvem er vi?

Kurset afholdes af minimum 2 sekretariatsfrivillige fra Danske Skoleelever, der afsluttede grundskolen for under et år siden. De har selv været meget aktive i elevråd, fælleselevråd og DSE, og de har efterfølgende taget kurser for netop at kunne hjælpe jer. De arbejder til dagligt med at skabe det gode skoleliv for alle danske skoleelever. På den måde vil I blive trænet af unge, der lige har været i samme situation som jer og kender jeres virkelighed.

Book kursus

Book ved at trykke på knappen og udfyld formularen

Book

Tid og sted

Tid og sted aftales ved booking.
Vi kommer hjertens gerne ud til jer og afholder kurset på jeres skole.
Kurset tager 4 timer inkl. pauser.

Pris

Op til 40 deltagere.
Priserne er ekskl. Moms.

Medlemsskoler: 2000,- + kursusholderens transport.

Ikke-medlemsskoler: 3500,- + kursusholderens transport.

Spørgsmål