Savner I råd og sparring til, hvordan man kan løfte blikket fra at være elev på en skole til at repræsentere hele kommunens elever i et fælleselevråd? Er I lige blevet valgt ind og skal til at i gang? Så er dette kursus det rette for jer.
For information og booking se nederst på siden
Hvorfor deltage?
Eleverne i et fælleselevråd får i kommunen mulighed for indflydelse på uddannelsespolitikken. Men hvordan kommer man i gang med arbejdet som fælleselevråd i kommunen? Målet med dette kursus er at ruste eleverne til dels at kunne arbejde selvstændigt og målrettet med forskellige kommunale projekter og dels at kunne udgøre en nyttig og brugbar ressource for kommunen.
Hvad kan du lære?
- Basal viden om arbejdet med skole- og uddannelsespolitik på kommunalt plan og om vedtægter, dagsordener mv
- Inspiration til aktiviteter, politiske visioner, projekter og andet, som de kan arrangere og gennemføre i kommunen
- Arbejde på at få fastsat fælleselevrådets målsætninger og ambitioner for det kommende år.
Derudover er kurset en god mulighed for at få rystet det nye fælleselevråd godt sammen, og dermed optimere mulighederne for et godt internt samarbejde, der kan føre resultater med sig.
Hvem er vi?
Kurset afholdes af DSE’s frivillige, der selv lige er gået ud af folkeskolen. De har selv været meget aktive i elevråd, skolebestyrelse, fælleselevråd og DSE og de arbejder til dagligt med at skabe det gode skoleliv for alle danske skoleelever. På den måde vil I blive trænet af unge, der lige har været i samme situation som jer, og som kender jeres virkelighed.
Tid og sted
Tid og sted aftales ved booking, kurset tager ca. fem timer, men kan tilpasses i både omgang og indhold.
Pris
9.995,- – fungerer som det årlige, gratis opstartskursus for fælleselevråd
(Eksl. moms og transport for undervisere)
For Elevvenlige Kommuner er der et gratis kursus pr. år.