Så farlig er censor heller ikke 

Hvis du er en af de elever der skal op til eksamen til sommer har du sikkert hørt historier om den frygtede censor. En lærer du ikke kender der er kommet for at bedømme din præstation og fortælle dig hvordan du klarede det. Og det er en skræmmende tanke 

Men frygt ej! For censoren er der for dig! 

Pernille Cramon Tjellesen fra børne- og ungdomsministeriet og dansklærer Nanna Begtrup Kristensen, der begge har været censor før, blev interviewet af DSE TV om hvordan censor og lærer dømmer og giver karakter til en eksamen. 

Det er måske lidt overraskende, men når man spørger de to censorer om deres rolle, så lyder svaret fra dem begge, at de er der for at hjælpe eleven til at præstere deres bedste til eksamen. 

”Censor er ikke fejlfinder, men er med til at forfremme det du er i gang med at fortælle,” siger lærer og censor, Pernille Cramon Tjellesen. 

Så når du går op til eksamen, behøver du ikke længere være bange for din censor. De er der for at hjælpe. 

Lærer og censor skal opfattes som nogen, der ønsker for alt i verden at finde de ting, I kan. Så når I bliver spurgt ind til noget, er det ikke for at finde alle jeres huller og ting, I ikke kan, men tvært imod er det i håb om, at I kan folde spørgsmålet ud, og vise hvad I ved,” Fortæller Nanna Begtrup Kristensen. 

Se mere om karakterer og eksamen i et tidligere DSE TV-afsnit på skoleelever.dk/tv