Clara gik ind i skolepolitik: Jeg vælger grundskoleeleverne!

Clara Marie Wittendorff, den nye formand for lokalafdeling Østjylland hos Danske Skoleelever. Clara er 15 år, går på Beder skole og er forperson for skolens elevråd. Det er også derigennem hun har lært Danske Skoleelever at kende.  

For Clara er det vigtigt at kæmpe for det som er aktuelt og som betyder noget, ikke kun for hende selv, men for alle eleverne på hendes skole – og nu også i regionen. Hendes vej ind i den skolepolitiske verden begyndte i elevrådet på Beder Skole. 

“Elevrådsarbejdet er kun blevet federe med tiden, nu har jeg lyst til at gøre en endnu større forskel for grundskoleeleverne i Danmark,” siger Clara. 

Det har hun valgt at gøre ved at påtage sig posten som formand for lokalafdeling Østjylland og melde sig som frivillig for Danske Skoleelever næste skoleår.  

 

Mangel på erfaring er intet problem. 

“Som en del af Danske Skoleelever får man rigtig mange store og gode muligheder for at tage del i det politiske og mere faglige aspekt. Der er utroligt meget medbestemmelse,“ fortæller Clara. 

Clara mener selv, at hun ikke er den med mest elevrådserfaring, men det ser hun ikke som noget problem i det frivillige arbejdet.  

“Jeg har fået enormt meget hjælp fra Rasmus Ditlefsen, som er næstformand med ansvar for bestyrelsen i Danske Skoleelever. Derudover har formandskaberne fra de andre lokalafdelinger været utrolig gode til at hjælpe mig i gang og lære mig alt det, jeg ikke ved endnu. Selvom det stadig er nyt, er jeg allerede vokset rigtig meget med opgaven.” 

Claras fokus vil ligge i at skabe et sted, hvor der er plads til alle, og hvor alle kan lære en masse og have det fedt på samme tid. Hun stræber efter fede og effektive lokalbestyrelsesmøder 
og -arrangementer.  

Du kan kontakte Clara på Mail:  cmw@skoleelever.dk eller på tlf: 29704577.