DSE TV: Malte fik stjålet sin identitet

I 2015 fik Malte stjålet sin identitet på nettet. Identitetstyven kopierede maltes instagram profil og brugte den til at skrive med fremmede piger. Det ramte Malte hårdt og han søgte derfor hjælp hos myndighederne, men svaret var nedslående: Der er ikke så meget at gøre. Nu mener han, at man bør stramme lovgivningen for at stjæle andres identitet.

Siden 2015 har Malte arbejdet på at få sin stjålne identitet tilbage. Malte fortæller at man skal passe på hvem man deler oplysninger med på nettet, fordi den profil man skriver med, ikke altid matcher med personen bag skærmen. Han har oplevet på egen krop.

I 2015 begynde Malte at modtage henvendelser om at hans identitet på nettet var blevet stjålet. Det var både fra fremmede uforstående piger, der spurgte hvad fanden han lavede til venner og bekendte, der gjorde ham opmærksom på, hvad der skete.

“Tilbage i 2015 var jeg til koncert sammen med en ven og så kommer der en pige hen og spørg hvad fanden jeg laver. Jeg er totalt forvirret og en smule fuld. Min ven og jeg står helt forvirret og kigger på hinanden og tænker hvad fanden sker der. Jeg tænkte bare at hun havde forvekslet mig med en anden,” siger han i et interview til DSE TV.

Fik kopieret sin Instagramprofil

Identitetstyven havde stjålet oplysningernes på Maltes Instagramprofil og oprettet en ny profil i et andet navn, men med alle Maltes personlige billeder. Selvom det påvirkede Malte rigtig meget, ville han i perioden ikke lade sig styre af identitetstyven. Han fortsatte derfor sin aktivitet på Instagram.

“Jeg har virkelig været magtesløs i den her sag, som sagt har jeg siden 2015 brugt rigtig mange kræfter på at lukke den her profil, jeg har være i kontakt med politiet og de her sociale mediegiganter. Så jeg tror hvis man ender i min situation kan man føle sig totalt magtesløs,” fortæller malte.

Malte tog kontakt til digitalansvar for at få hjælp. Han mener at man ligesom i andre lande burde ændre lovgivningen for at stjæle andres digitale identitet.

“Jeg kom jo i kontakt med digitaltansvar som er en paraplyorganisation der arbejder for de rettigheder man har på nettet, de sagde at der ikke var så meget at gøre. Hvis jeg ikke selv havde gjort så meget for at få den falske profil fjernet, ville den sikkert stadig være der i dag. Jeg mener, der er behov for at lovgivningen på området bliver strammet,” fortæller Malte.

Se med live kl. 13