Elevråd: Oplev elevdemokrati på øverste hylde 

Elevråd på alle landets skoler inviteres til Danske Skoleelevers årlige generalforsamling, hvor de kan opleve og være med til elevdemokrati på øverste hylde.

Vi skal diskutere skolepolitik, vælge vores bestyrelse og stemme om hvilken retning, vi som elevbevægelse skal i

Den 26. november afholder vi i elevorganisationen Danske Skoleelever den årlige generalforsamling.

I år kan elevråd og elever være med via vores livestream, som vi gør underholdende, relevant og involverende.

Dagen starter med formandens årsberetning, som er en spændende gennemgang af, hvad vi som elevbevægelse har opnået det seneste år. I år holdes den af formand Thea Enevoldsen og fungerende formand Esther Vyff.

Derefter går programmet for alvor i gang med valg til formandskabet efterfulgt af spændende debatter om Danske Skoleelevers politik. Sidste år diskuterede vi og vedtog, at vi skal arbejde for: Færre dag-til-dag lektier, flere piger i STEM-fag, hverdagsøkonomi på skoleskemaet, mere fokus på kildekritik, bedre arbejde med undervisningsmiljø og meget andet.

Livestream hele dagen – sådan kan I være med

Indkald elevrådet hele dagen til denne meget relevante og lærerige dag i elevdemokratiets tegn. Normalt varer vores generalforsamling tre dage på en skole, det kan vi selvfølgelig ikke i år pga. Covid-19. Men det nye onlinesetup, som kun varer en enkelt dag (26. november), gør vores generalforsamling meget mere tilgængelig til stor fordel for elevrådene.

Vi tænder livestreamen klokken 8.30, og fra klokken 08.30 sidder vi klar på hjælpetelefonen med teknisk råd og vejledning, hvis I oplever udfordringer. Debatten og afstemningerne fortsætter indtil 13.30 og selve livestreamen slukker klokken 14.

Alle grundskoleelever uanset alder har ret til at gå på talerstolen (i år går man på talerstolen via en onlineplatform – som man få hjælp til via vores hjælpetelefon). Alle kan altså være med i debatten og få indflydelse på foreningen. Det er dog kun elever på medlemsskoler, der rent faktisk kan stemme.

Vi skal nok hjælpe jer godt igennem hele dagen og tager elevrådet i hånden via livestreamen. Kommer I i tvivl om noget, kan I hele dagen ringe ind til hjælpetelefonen: 70 22 00 33.

Alle elever i elevrådet skal tilmeldes enkeltvis, få hjælp til tilmelding

Udfyld formularen her, så kontakter vi jer og hjælper med at få tilmeldt hele elevrådet

Få hjælp til tilmelding

Stå selv for tilmelding

Alle elever, som deltager til Generalforsamlingen, skal tilmelde sig selv med eget UNI-Login. Alle elever skal altså tilmeldes individuelt med eget UNI-Login.

Tilmeld selv