Elevrådet på Viby Skole modtager prisen som Årets Elevråd

Interesseorganisationen Danske Skolelever kårer elevrådet på Viby Skole i Viby Sjælland som Årets Elevråd. Prisen tildeles det elevråd på en dansk grundskole, der har gjort en særlig indsats for at fremme elevdemokratiet. 

I foråret, før nogen tænkte på at Covid-19 kunne lukke landet, nominerede Danske Skoleelever de fem elevråd, der sidste skoleår havde gjort en særlig indsats for elevdemokratiet. De gik videre i konkurrencen om at blive Årets Elevråd.  

Et af dem var Viby Skoles elevråd i Viby Sjælland, som i dag i forbindelse med Danske Skoleelevers generalforsamling har modtaget den flotte pris. For at blive Årets Elevråd skal man have gjort noget særligt for at fremme elevdemokratiet på skolen: 

Elevrådet på Viby Skole har haft stor succes med flere ting, som de selv har taget initiativ til. De har oprettet en legepatrulje og tilrettelagt en kampagne sammen med Trafik i børnehøjde for at komme tæt og farlig morgentrafik til livs,” siger Rasmus Rosenlund Ditlefsen, næstformand i Danske Skoleelever.   

Udfordret af skolesammenlægning 

Viby Skole har desuden klaret en sammenlægning med naboskolen, i den proces har elevrådet været en væsentlig faktor i at skabe et godt fællesskab blandt eleverne fra begge skoler. 

”Elevrådet på Viby Skole fortjener anerkendelse for deres indsats. Udover deres arbejde med elevdemokrati har de også arrangeret skolefester og julehygge for alle elever, det er godt gået. Jeg håber, de er motiveret til at fortsætte med tage initiativ til forandringer, nytænke og arrangere sjove ting for de andre elever på skolen,” siger han.  

 Danske Skoleelevers bestyrelses begrundelse:  

”Vi har valgt Viby Skole som ’Årets Elevråd’, fordi de har formået at lave et fællesskab på en skole, som lige er blevet er blevet sammenlagt. De 54 elever i elevrådet på tværs af afdelingerne har afholdt en elevrådsdag med elevrådet, samt skolefester og julehygge for alle elever. Derudover har de oprettet en Legepatrulje, og lavet en kampagne sammen med ”Trafik i børnehøjde” for at komme morgentrafikken til livs. Derfor mener vi, at elevrådet på Viby Skole har fortjent at blive hyldet for deres store indsats med elevdemokratiet. 

 

Kontakt:  

Rasmus Rosenlund Ditlefsen, næstformand i Danske Skoleelever, 
60 40 20 01 / rrd@skoleelever.dk 

 

Få fat i elevrådet gennem deres kontaktlærer, Susanna Rundblad, 
susanna_rundblad@hotmail.com / +45 61 30 43 43