1. NOV. 2021

Formandskabets nyhedsbrev

Hej med jer!

Året haster forbi, og nu er det endnu engang blevet tid til et nyhedsbrev. Vi håber, at I vil læne jer godt tilbage og læse med.

Politisk

I oktober har der været run på. Allerede d. 1. oktober lægger Mille stærkt måneden ud med at slå i gennem med den glidende overgang fra grundskolen til ungdomsuddannelsen til et møde på Marienborg. Fra det møde blev hun også citeret i statsministerens åbningstale af folketinget. Oktober måned har netop også været en måned, hvor DSE har været meget på dagsorden i pressen. Mille har været ude med hele tre debatindlæg og været på lokalt tv om fremmedsprog i skolerne. Disse debatindlæg har handlet om alt fra konstruktiv feedback til fri madordning. Måneden blev rundet af med DSE-turneen, hvor Mille sammen med nogen ansatte var rundt til 13 kommuner og snakkede med 22 kandidater til kommunalvalget om elevpagten. Under de tre dage skrev Mille en dagbog som kan læses her: Milles dagbog fra DSE Turnéen med Elevpagten. Generelt var der en tendens blandt kommunalpolitikkerne til at prioritere ”faglighed for alle” øverst på elevpagten. Også i slutningen af oktober var der stort fokus på ”Sammen om skolen” samarbejdet. Det viser sig i udtryk af, at på en af de sidste dage i måneden bliver der på en presse sammen med undervisningsministeren præsenteret en ny bedømmelse og evalueringssystem. I løbet af måneden har Mille også deltaget til indvielsesfest hos LIFE fonden med kronprinsen blandt andet og holdt oplæg for Aarhus Universitet.

Bestyrelsen og lokalafdelinger

Bestyrelsen lagde ud med at holde møde i starten af oktober. I løbet af weekenden blev bestyrelsen udvidet med et medlem, og der blev blandt andet vendt den nye lokalafdelingsplan som er trådt i kraft fra d. 11. oktober. Bjørn har allerede været ude på sit første lokalafdelingsbesøg i Omegnen og Nordsjælland. Lokalafdelingerne udvider sig generelt, og der er nået en milepæl, der hedder at antallet af de lokalvalgte har fordoblet sig siden sidste generalforsamling. Der er nu nået 45 lokalvalgte.

Sekretariatet

Oktober måned har stadig været fyldt med opstartskurser for fælleselevrådene og Aktiv Elevrådskurser. Derudover har der været fuld skrue på planlægning af landskonferencen. Der bliver planlagt og rundringet fra kontoret af. Midt i måneden var alle frivillige hjemme på efterårsferie, hvor der var tid til at få slappet af. Dog blev der tid til at spille paddle tennis på fællesskabsdag, før den stod på efterårsferie. Efter en uge vendte de med fuld skrue tilbage til sekretariatet. Der er mange kræfter, der bliver løftet i det daglige på sekretariatet. De sidste opgaver til landsmesterskaberne i DMF er kommet på plads og flere DMF-events er blevet afholdt. Mind Me har forsat været ude på pilotklasser. Overordnet kører alle indsatserne godt på sekretariatet.

Med venlig hilsen

Mille Mikkelsen, Bjørn Juhl Hansen og Elisabeth Froholdt