4. OKT. 2021

Formandskabets nyhedsbrev

Hej alle sammen,

Nu blev det endnu en gang tiden til at give jer en opdatering på, hvad der sker i organisationen. Både politisk set, og ift. Bestyrelsen og lokalafdelingerne, og hvilke kræfter sekretariatet går og løfter.

Politisk

Forsat er det et travlt, og ikke mindst spændende, politisk efterår, der er gang i. En af månedens store politiske begivenheder var da Mille var gæstetaler til SF-landsmøde. Her gik hun ud derfra med god samvittighed efter at modtaget stående applaus. Det skulle man næsten tro var månedens højdepunkt, men der venter mere. Der skulle netop ikke gå lang tid, før Mille debatterede foran tusindvis af mennesker ved Dansk Industris topmøde. Heriblandt de tusind mennesker deltog statsministeren, kronprinsen og Kasper Hjulmand. Udover det har Mille også, i løbet af måneden, fået mange ordførermøder op og stå og afviklet. Med Jacob Mark og Uffe Elbæk for blot at nævne et par få. Der har også vist sig stor, politisk interesse for valgugen. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz Theil holdt åbningstale, og senere på ugen havde statsminister Mette Frederiksen taget sig tid til at blive interviewet om elevdemokratiet af Mille. På kontoret har der også været liv og glade dage med besøgende. Blandt andet af rådmanden Thomas Medum. Derudover har der også været møder med andre af nogen af de mest vigtige aktører på skoleområdet. Såsom formandskab for Danmarks lærerforening og KL. Alt i alt vil det være en kæmpe underdrivelse at sige, at september måned har været en succes!

Bestyrelsen og lokalafdelinger

Den anden sidste dag af september måned var en glædens dag for bestyrelsen. Efter et online-møde kunne bestyrelsen netop byde velkommen kommen tilil fire nye medlemmer efter desværre at have mistet et par få i løbet af måneden.  Også i den sidste weekend i september blev to af regionsweekenderne afholdt. Hovedstaden blev i løbet af weekenden slået sammen med dem fra Sjælland, hvor de hyggede sig og havde en mindefuld og læringsrig weekend. Lokalbestyrelserne havde arbejdet på højtryk ugerne op til for at få regionsweekenderne op at stå. I midten af måneden blev den nye lokalafdelingsstrategi udarbejdet af næstformand Bjørn og medlemskonsulent Lasse. Overordnet opdeler den lokalafdelingerne i forskellige kategorier og beskriver hvilken form for støtte og hjælp, at den enkelte lokalafdeling skal have ud fra deres kategori. Den finpudses nu og vil træede i kraft fra midt oktober.

Sekretariatet

I september måned har der virkelig været run på, og sekretariatet har endnu en gang bevist hvor mange kræfter, at de kan løfte på en gang og på kort tid. De frivillige har faret land og rige rundt, da det netop har været i denne måned, hvor mange skoler har ønsket et Aktiv elevrådskursus, og hvor alle fælleselevrådene og lokalafdelingerne har skulle hjælpes i gang. Samtidig har huset summet af liv og travlhed, da valgugen skulle afholdes og alle forberedelserne dertil. I ugerne op til blev materialerne pakket, og Der er blevet øvet, øvet og atter øvet på streamen, og i alt var 13.000 elever tilmeldt. Da valgugen var succesfuldt afviklet, blev det da også fejret med en stor valgfest på sekretariatet, hvor der blev taget konfettirør i brug.  Det hele har dog ikke kun stået på valg. Årets første Dm i fagene event er netop blevet afholdt på en skole, og projektet Mind Me har været ude ved de første pilotklasser. Naturligvis har der også ligget arbejde, fra sekretariatet side af, i at give lokalafdelingerne støtte til at afholde regionsweekenderne.

Med venlig hilsen
Mille Mikkelsen, Bjørn Juhl Hansen og Elisabeth Froholdt