21. SEP. 2021

Pernille Rosenkrantz-Theil: "Elevdemokrati og medbestemmelse virker"

”I Valgugen skal I have rigtig meget fokus på elevdemokrati og på medbestemmelse fordi det at engagere sig, det virker! Sådan startede børne- og undervisningsministeren sin tale til grundskoleelevernepå valgugen første dag, hvor hun bød velkommen. I velkomsten talte hun om, hvordan hun selv kom i elevrådet og om hvor vigtigt det er, at der er nogle engagerede elever, som vælger at deltage aktivt i elevrådsarbejdet. 

I talen talte ministeren om, hvordan Corona har haft været dårligt for elevrådsarbejdet rundt på skolerne i Danmark, og hvordan børne- og undervisningsministeriet har lyttet til de mange forslag, der er kommet fra elevrådene rundt på skolerne.  

Ministeren lægger også vægt på, at der er et problem rundt på skolerne, når kun halvdelen af de skoler, der er blevet spurgt ikke havde et aktivt elevråd: ”Det skal vi simpelthen have gjort noget ved, det er vigtigt, at der på alle skoler er et velfungerende elevråd, der kæmper for det, eleverne synes, er vigtigt,” siger ministeren og afslutter sin tale med at sige, hvor vigtigt det er at gå sammen om en sag og sige sin mening.  

Så er valgugen i gang! 

Hvis du har lyst til at læse mere om Valgugen eller se med på vores streams, kan du trykke på knappen herunder:

LÆS MERE