Nu bliver elevernes stemme hørt i Rebild

Det nye fælleselevråd i Rebild Kommune vil arbejde for, at elevernes stemme bliver hørt i kommunen og skabe fællesskab mellem eleverne på tværs af skolerne. Det har elevrådene fra alle kommunens skoler besluttede på en online visionsdag

Fælleselevrådet er et nyt politisk organ, kommunen etablerer efter at have indgået partnerskabsaftale med elevorganisationen Danske Skoleelever om at blive Elevvenlig Kommune.

”Jeg er rigtig glad for, at Rebild Kommune endelig bliver Elevvenlig Kommune. Udover at kommunen nu får et fælleselevråd, så vil de lytte og involvere eleverne i flere beslutninger. Jeg håber og tror på, at fælleselevrådet kommer til at få reel indflydelse på skolepolitikken i kommunen. Det er også derfor, jeg opfordrede alle elevrådsrepræsentanterne til at gå efter en plads i fælleselevrådet, det bliver rigtig fedt,” siger Mathias Keimling, næstformand i Danske Skoleelever.

Fælleselevrådet er godt for eleverne

Opfordringen fra Danske Skoleelevers næstformand blev taget godt imod blandt flere af eleverne. Ida Marie Eugene Gregersen fra Terndrup Skole, kunne godt forestille sig at stille op til en plads i fælleselevrådet.

”Jeg vil gerne med i fælleselevrådet, fordi det er en mulighed for at få ting til at ske. Og så synes jeg bare, det er en fed ting, at der er nogen, der vil lytte til os elever i stedet for, det kun er voksne, der træffer beslutningerne,” siger hun. En holdning Daniel Mark Kristensen fra samme skole deler:

”Det er godt for eleverne med sådan et fælleselevråd, fordi det kan være med til at gøre vores skolegang bedre og det er en rigtig god ide at finde på noget sammen på tværs af skolerne.”
Kommunen tror også på, at eleverne kan bidrage positivt til debatten med relevante input.

”Målet for fælleselevrådet er at få nogle gode dialogpartnere, og så skal vi have elevernes stemme på dagsordenen. Det er også et mål at gøre elevrådene bedre, og det tror jeg, de bliver, når de får en fælles referenceramme,” siger Thøger Elmelund Kristensen (A), udvalgsformand børne- og familieudvalget.

Ny elevinddragende kultur i kommunen

Med titlen som Elevvenlig Kommunen forpligter kommunen sig til at inddrage eleverne på undervisnings- og skoleområdet. Det arbejde yder elevorganisationen Danske Skoleelever støtte og rådgivning til.
”Det er godt, vi får en kultur, hvor det er naturligt, vi inddrager eleverne. Det gælder på alle niveauer både i klasselokalet, men også på kommunalt niveau, vi vil have en kommune, hvor eleverne er en naturlig stemme,” siger Thøger Elmelund Kristensen (A).

Rebild Fælleselevråds vision
Rebild fælleselevråd arbejder for at elevernes stemme bliver hørt i kommunen og skabe fællesskab mellem eleverne på tværs af skolerne.

OM ELEVVENLIG KOMMUNE:
Elevvenlig Kommune er for de kommuner, der gerne vil gøre en ekstra indsats for elevdemokratiet, og er kort fortalt et partnerskab mellem en kommune og Danske Skoleelever om at sikre og optimere elevdemokratiet i kommunen.

 

Kontakt: Mathias Keimling, 60402002, mak@skoleelever.dk