2. SEP. 2021

Ny lokalformand: Det skal være normalt at være unik

Audrey Morris er 15 år og var indtil for nyligt en anonym skoleelev og elevrådsformand på Frederiksbjerg Skole i Aarhus. I dag er hun lokalformand for Danske Skoleelever i Østjylland og allerede engageret i kampen for en bedre skoledag, hun mener blandt andet, at vi skal være bedre til at acceptere andre, som de er.

Audrey Morris opfordrer politikerne til at lytte til eleverne

Selvom Audrey Morris ikke har været involveret i skolepolitik og elevdemokrati udover hendes aktiviteter i elevrådet, så var hun ikke i tvivl om, at hun skulle med til Danske Skoleelevers Generalforsamling tilbage i juni måned. Hun kom med en klar ambition om at engagere sig i arbejdet for en bedre skoledag – og det lykkedes.  

Audrey valgte nemlig at stille op som Lokalformand i Østjylland, hvor hun vil kæmpe for at folkeskolen har et miljø, hvor man kan være sig selv – i et ønske om, at alle bliver favnet i fællesskabet.  

Audrey er en målrettet person; hvis hun sætter sig et mål for, skal der meget til, for at hun ikke når det. Hun går meget op i at gøre ting inden det er for sent.
”Jeg vil hellere fortryde at gøre noget, end jeg vil fortryde ikke at have gjort det. Man kommer ikke så langt, hvis man ikke siger noget eller rækker ud efter forandring,” siger Audrey. 

"Det skal være normalt at være unik"

“Et af mine mål er, at vi skal være bedre til at acceptere alle som de er. Vi skal gøre, at det at være unik er mere normalt. Og i Lokalafdeling Østjylland, vil vi på sigt gerne lave kampagner for inkluderingen af alle elever,” siger hun.  

Allerede på mandag er Audrey vært for hendes første arrangement i lokalafdelingen og håber på at se rigtig mange østjyske elever.  

Audrey opfordrer andre elever: Gør noget

Det kan være svært at springe ud i ting, fordi man endnu ikke kender udfaldet, eller fordi man ikke ved, hvilke situationer, man kan havne i.  

”Selvom det er nervepirrende at springe ud i, er det vigtigt, man tager springet – for man får ikke noget ud af at sidde i hjørnet og glo.” 

Audrey er glad for at være en del af Danske Skoleelever  

”Man kommer ikke så langt, hvis man ikke siger noget – og jeg tror ikke, at Danske Skoleelever er en organisation, hvor man bare sidder stille. Og derfor vil jeg også sige, vi er et virkelig godt match,” siger hun og opfordrer andre elever til at følge trop. 

Hvis du har lyst til at kæmpe for eleverne, – og tør springe ud i det – kan du melde dig ind i din lokalafdeling ved at tage kontakt til Bjørn på 60402001. 

Du kan kontakte Audrey på tlf.: 22 10 09 08 og mail: aum@skoleelever.dk

Derudover kan du tilmelde dig og læse mere om Audreys og Østjyllands arrangement, der bliver afholdt mandag d. 6. september via dette link:

Tilmelding