Randers er 'Årets Elevvenlige Kommune'

Prisen bliver tildelt Randers Kommune på baggrund af systematisk arbejde med dets mærkesager og et stort arbejde med elevdemokrati.
I år har Randers kommune beskæftiget sig meget med mistrivsel, og nogle af de ting der kan være til grund for det, såsom mobning, diskrimination, og meget mere. Emner som kønsforståelse og seksualundervisning har også været høj på dagsorden. De har haft et godt samarbejde indbyrdes og med kommunen.  Randers kommune er blevet årets elevvenlige kommune på baggrund af de mange indsatser, som fælleselevrådet gør for at forankre dets mærkesager. Randers fælleselevråd formår både at skabe høj grad af politisk høring og gøre konkrete initiativer for eleverne i Randers.

Et virkelig aktivt fælleselevråd til trods for Coronapandemien

Randers Fælleselevråd har både afholdt kampagner, opstartet en podcast og udarbejdet anbefalinger til skoler og politikere.  Selvom elevdemokratiet har været under pres som følge af Coronapandemien, så har Randers fælleselevråd, der er organiseret af 40 elever, virkelig vist hvad elevdemokrati egentlig betyder. 

Stort tillykke med titlen som årets elevvenlige kommune ønskes Randers af Danske Skoleelever. Forsæt det gode arbejde!