Undervisningsministeren besøger DSE TV 

I forsøget på at vise og bidrage med spændende hjemmeundervisning, sender elevorganisationen Danske Skoleelever live til skoleelever to gange om ugen. Eleverne kan se med hjemmefra som en del af deres undervisning. Både undervisningsministeren, formand for Danske Skoleelever og bestyrelseslederen i Sex og Samfund besøger DSE TV

Det er ikke blevet lettere at skabe varieret, virkelighedsnær og spændende undervisning under hjemmeskolen. Nu melder Danske Skoleelever sig på banen med et tilbud til de hjemsendte elever og deres lærere. Minimum to gange om ugen sender de live med forskellige emner til forskellige klassetrin. I de kommende uger får DSE TV besøg af undervisningsministeren, formand for Danske Skoleelever og bestyrelseslederen i Sex og Samfund.

”Jeg ser frem til de her to udsendelser, det bliver især spændende at interviewe undervisningsministeren. Jeg håber og tror på, at vi kan få en samtale om skolen, som elever kan forstå. Det er det vigtigste for mig, i min værtsrolle på DSE TV, at jeg formidler emnerne, så de er spændende for eleverne på de klassetrin, det er relevant for,” siger vært på DSE TV og frivillig hos Danske Skoleelever, Signe Juelsgaard Andersen.

DSE TV er elevernes eget bud på engagerende hjemmeundervisning

Der er både skolepolitik, hverdagsøkonomi og seksualundervisning på skemaet, når Værterne på DSE TV tænder streamen. De to værter er eleverne, Signe og Mikkel, der gik ud af grundskolen sidste skoleår og nu er frivillige hos Danske Skoleelever.

“Vi startede DSE TV, fordi vi gerne vil give vores bud på engagerende og virkelighedsnær hjemmeundervisning. Corona har lært os, at med de nye digitale værktøjer er det lettere at broadcaste til og inddrage mange elever. DSE TV er et alternativ, jeg gerne selv ville have haft, da jeg var hjemsendt på grund af corona sidste skoleår i min 9. klasse,” siger formand for Danske Skoleelver, Esther Vyff.

Kommende udsendelser

Den 5. februar får DSE TV besøg af undervisningsministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til et interview om, hvordan skolen klarer den under corona, samt hvilke visioner hun har for skolen i fremtiden.

Den 9. februar er det formanden for Danske Skoleelever og bestyrelseslederen for Sex & Samfund, der skal diskutere nutidens seksualundervisning og materialet.

Se livestream og hele programmet på www.skoleelever.dk/tv

Stil spørgsmål til ministeren