26. OKT. 2021

MILLE BESØGER POLITIKERE I 13 KOMMUNER

Vi er på landevejen for at tale med en masse kommunalvalgskandidater i den her uge. Kom med om på bagsædet af bilen, der kører Mille og Elevpagten rundt til møderne, som skal sætte skolen på dagsordenen og inddrage eleverne i beslutningerne på skoleområdet

MILLES DAGBOG FRA MANDAG

I dag skød vi DSE-turneen i gang. Vi var tidligt op fra morgenstunden af. Vi havde en travl dag foran os. Men inden jeg kaster mig ud i at skrive om min første meget vellykkede dag, så vil jeg først sætte nogle ord, på vores formål med denne tur.  

Vores overordnede formål med DSE-turneen er at skabe dialog mellem elever og lokalpolitikere. Vi skal sammen styrke elevdemokratiet og sætte folkeskolen på dagsorden. Derfor kommer vi også til under alle besøg i løbet af de næste tre dage at optage en video, hvor lokalpolitikerne skal prioritere de fem emner på elevpagten samt. tilføje, deres egen lokale mærkesag.  

I dag har vi skullet besøge Aalborg, Randers, Silkeborg og til sidst men ikke mindst Herning.  

Vores første visit begyndte i Aalborg. Her var vi oppe og besøge Borgmesteren Thomas Kastrup og rådmanden for børne- og ungeudvalget, Jan Nymark. Vi havde os en god snak om elevpagten, og satte fokus på mange af deres lokale initiativer, og snakkede også bagefter om hvad de kunne gøre bedre, for at sikre nogle endnu bedre skoler i Aalborg.  

Efter Aalborg suser vi straks videre mod Randers.  

I Randers havner vi ud i et andet mødeformat, hvor jeg skal holde et oplæg om Danske Skoleelever og elevpagten for en 8. klasse på Rismølleskolen, sammen med Randers’ borgmester Torben Hansen og formanden for børne- og ungeudvalget Steen Bundgaard.  

Vi leverede et fint oplæg for eleverne på Rismølleskolen, og fik selvfølgelig efter oplægget lavet en video med dem også, hvor de prioriterede de fem mærkesager på elevpagten samt, supplerede med deres egen lokale mærkesag for skolen.  

Vi blev færdige i Randers, og kørte forbi sekretariatet inden næste stop, som var Silkeborg. I Silkeborg snakker vi om elevpagten sammen med Søren Christensen, som har været formanden for børne- og ungeudvalget i hele 12 år.  

Så nåede vi sidste stop for denne dag, her rammer vi Herning, i fint selskab med tv-midtvest, som lavede en tv-udsendelse om mit besøg med Borgmesterkandidaten Tommy Tønning og formanden for børne- og familieudvalget Anne Mette bang.