Corona-kedsomheden har lagt et lag over mange af os. Dagene går typisk bare med at sove, se noget Netflix, lektier og gå rundt i nattøj dagen lang. Her er 7 gode råd fra eleverne, til hvad du kan bruge din dag på!

Maria-Celina, Didi og Hans Emil mødtes på Facetime for at komme med 7 råd til at gøre hjemmeskoledagen lidt bedre.

1. Planlæg din tid

Hvis din skole ikke har lagt dit skema for de næste uger, er det dit eget job at få det gjort! Så aftenen inden, sæt dig ned i 5 minutter og lav en plan for den næste dag. Måske kunne du lave matematikafleveringen de første 2 timer, gå en tur, se den film til historie, spis noget frokost osv.

2. Gør dig klar, som du plejer

For at få noget motivation og for at føle, at dagen bliver brugt til noget så stå op i tide, tag tøj på som du ville tage på i skole, spis noget morgenmad med din familie, se noget morgen TV og gør dig klar til en dag, som skulle du i skole som normalt.

3. Brug pauserne fornuftigt

I de små pauser du har i løbet af dagen, sørg der for, at du ikke bare sidder i sengen og ser Netflix eller gamer på din computer. Gå en lille tur, sæt dig og spil et spil med familien, tegn/mal en tegning, ryd op på dit værelse eller tøm ud i dit tøj. Det er også nu, vi har tiden til at ordne det i hjemmet, vi normalt ikke har så meget lyst eller tid til.

4. Hold facetimefrokost – sammen med dine venner

Omkring frokosttid, så ring et par venner op over Messenger eller Skype. Spis noget frokost sammen online, snak om hvad I nu går og bruger tiden på, eller hvad I fik til aftensmad dagen inden, det er de små samtaler, der kan få en til at føle, man er sammen med nogen.

5. Sæt dig mål for dagen

Sæt dig nogen mål for dagen, måske vil du gerne lave 10 matematikopgaver og blive færdig med din Dansk aflevering og i morgen vil du se de forskellige film du har fået for i de forskellige fag. Life hack, sæt dig på en stol ude i køkkenet, på den måde kan du koncentrere dig mere om din opgave. Hvis du ligger i sengen er det nemmere at lave alt andet, end det du skal.

6. Hyg dig med din familie

Når skoledagen er færdig, så hjælp dine forældre i køkkenet med at lave mad. Hjælp med at vaske op bagefter, det går meget hurtigere, når flere er med til at hjælpe – og så er det hyggeligt.

7. Vær sammen hver for sig

Det er selvfølgelig utrolig nederen ikke at kunne se sine venner og være sammen med mennesker hele tiden. Du kunne derfor starte en gruppe med dine venner, spil et par spil online hver for sig, I behøver for den sags skyld ikke lave det samme. Men bare det at kunne snakke med andre end sine forældre og søskende er meget fedt.