Er du hjemme med forældrene i disse Corona-tider, og skal skoleskemaet have et tvist? Så sæt dig sammen med dit mor eller far og gennemfør et online WiFive-forløb i digital dannelse sammen med Danske Skoleelever og TDC. Slut af med at tage det digitale kørekort sammen.

TDC og Danske Skoleelever står bag WiFive – et digitalt undervisningsmateriale målrettet skoleelever i mellemtrinnet og senest også i en ny version målrettet indskolingen. Materialet er udviklet i tæt samarbejde med en lang række flagskibsklasser fra hele landet, hvor eleverne selv har været med til at udstikke retningslinjerne for god digital adfærd og spilleregler. Og indtil videre har materialet været brugt på en tredjedel af landets skoler.

Hent gratis materiale her

“I disse tider hvor rigtig mange danskere arbejder hjemme, oplever vi for alvor hvor stor en betydning digitaliseringen har for vores samfund. Med WiFive kan man sammen med sit barn tage dialogen og blive klogere på, hvordan man gebærder sig på digitale og sociale medier. Som udbyder af kritisk digital infrastruktur vil vi i TDC gerne være med til at sikre, at digitaliseringen sker på en ordentlig måde’,” siger Emilie Wedell-Wedellsborg, head of Sustainability i TDC.

Materialet er nemt at gå til og består af de fire moduler Den gode stil, Teknologiforståelse, Den gode tone samt Sikkerhed Online. Modulerne kan sættes sammen efter behov og tilpasses efter interesser, og ifølge formand for Danske Skoleelever Thea Enevoldsen er det en oplagt mulighed for at blive klogere på skolebørns digitale fællesskaber.

“Vi hører tit, at de voksne skal tage et medansvar for børns digitale færden. Og i den digitale skolegård er der ikke altid en voksen til stede. Med WiFive kan man få et godt indblik i elevernes dilemmaer og sparre omkring, hvad der er god digital stil på nettet,” siger formand for Danske Skoleelever Thea Enevoldsen.

Kort om WiFive:

  • WiFive er et digitalt læringsmateriale udviklet af TDC, Danske Skoleelever og skoleelever fra hele landet
  • Materialet ligger frit tilgængeligt på WiFive.dk
  • Med WiFive er det eleverne selv, der er med til at udstikke retningslinjerne for en god digital kultur i klassen