8. JUN. 2022

Generalforsamling 2022: Tal ordentligt - og brug din stemme

I weekenden var elever fra hele landet samlet til vores årlige Generalforsamling.
Under temaet ’Tal ordentligt – og brug din stemme’, blev der diskuteret politik med elevernes stemme.

’Det var en rørende oplevelse endelig at kunne holde vores Generalforsamling fysisk efter to år med Corona! Jeg mærkede eleverne sætte ord på problemer i deres skole, på en måde som de aldrig havde gjort før. Jeg så elever, der mødte elever, der kunne spejle sig i hinanden.
Og ikke mindst så jeg en masse elever, der var mødt op for at kæmpe for dem og deres klassekammerater, for et bedre skoleliv. Jeg er stolt over vores elevdemokrati – det må vi aldrig tage for givet, og det kæmper vi også for hver evig eneste dag i Danske Skoleelever, og det vil vi blive ved med.’ siger Mille Borgen Mikkelsen.

Marie Holt Hermansen og Abed Tabbara blev valgt til fremover at stå i spidsen for Danske Skoleelever, som det nye formandskab.

Marie fortæller, at der på dette års generalforsamling blev taget fat i mange vigtige skolepolitiske emner.

’For mig var det vigtigt at høre hvad der fylder for eleverne og alle deres mange gode bud på hvordan løsningerne kan se ud. Især var en mere meningsfuld undervisning, bedre seksualundervisning og en inkluderende skole med plads til alle på dagsordenen. Alle emnerne blev diskuteret med en god tone hos alle eleverne, hvilket bidrog til den virkelig hyggelige weekend, alle deltagerne havde. Nu ser jeg frem til at bruge det næste år i elevdemokratiets tegn, hvor jeg skal kæmpe for alle de seje elever!’