Kvaliteten af undervisningen skal sikres

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er rigtig mange elever, der glæder sig til at møde op, til første skoledag i det, der minder om en evighed. Vi skal finde os selv igen og forsøge at genoprette en normal hverdag, men under strenge sundhedsmæssige retningslinjer.

“Vi er enormt glade for at komme tilbage i skolen – ingen forventede at få en 100% normal skolegang, og det forventer vi stadig ikke,” siger Thea Enevoldsen, formand for Danske Skoleelever.

Eleverne foreslår: Retskrav på undervisningskvaliteten

Under nedlukningen af samfundet, har det har ikke været muligt at opretholde den samme høje kvalitet af undervisning, som vi har været vandt til, og det bliver måske også svært allerede fra 18. Maj at komme tilbage på fuld kraft, men vi mener, at samfundet har en pligt til at sikre eleverne et vist niveau af undervisningskvalitet.

“Vi skal på et tidspunkt, ikke i dag og heller ikke d. 18. maj, give eleverne nogle retskrav på kvaliteten af deres undervisning.”

Fleksibilitet er nødvendigt, men lov elever et minimum af fysisk undervisning

Særligt for udskolingseleverne er det vigtigt, at de oplever, at være klædt godt på til den fremtid der corona eller ej møder dem. De har mistet meget i en vigtig periode, som forbereder dem til ungdomsuddannelserne.

“Maks fleksibilitet er nødvendigt i den her særlige situation, men i sidste ende er det eleverne, der skal stå på mål for høje adgangskrav til ungdomsuddannelserne, og så synes jeg godt, vi kan give dem et løfte om minimum for timetal, fysisk undervisning eller lærerkontakt,” siger Thea Enevoldsen.

Thea Enevoldsen kan kontaktes på

formand@skoleelever.dk og 60 40 20 00