Vil du være med til at præge din skole og dit undervisningsmiljø? Har du lyst til at skabe forandringer, der gavner dig og andre elever? Vil du gerne være med til at gå forrest og sikre, at dine og andre elevers oplevelser, ønsker og ideer bliver bragt i spil på din skole? Så er dette kursus noget for dig! 

For information og booking se nederst på siden

Hvorfor deltage?

Kun få skoler har udpeget undervisningsmiljørepræsentanter (UMR) blandt eleverne. Og det er en skam, for UMR arbejder for undervisningsmiljøet, og dermed for god trivsel og læring for alle. DSE og DCUM udbyder nu et UMR kursus, hvor elever klædes på til at deltage i arbejdet med skolens undervisningsmiljø.  

Alle skoleelever har ifølge undervisningsmiljøloven ret til et godt undervisningsmiljø, og loven dækker alle aspekter lige fra mobning til ulækre toiletter.

Hvad kan du lære?

  1. Viden om undervisningsmiljø og elevers mulighed for at påvirke deres eget undervisningsmiljø 
  2. Introduktion til undervisningsmiljøvurdering, arbejdsmiljøgrupper og veje til at samarbejde med ledelsen på skolen
  3. Inspiration og ideer til hvad I kan arbejde med, når I gerne vil forberede jeres undervisningsmiljø. Bl.a. via virkelige cases fra andre skoler
  4. Konkrete værktøjer til at inddrage andre elever og metoder til, hvordan man udvikler gode ideer sammen
  5. Træning i og gode tips til at komme ud med sine budskaber på en overbevisende måde
  6. Hjælp til og forståelse for hvad der skal til for at komme igennem med jeres ideer og det at ide bliver til virkelighed

Hvem er vi?

På uddannelsen vil du blive undervist af en ekspert i undervisningsmiljø fra Dansk Center for Undervisningsmiljø og DSE’s  sekretariatsfrivillige.  DCUM’s underviser har flere års erfaring med afholdelse af diverse kurser indenfor emnet og vores sekretariatsfrivillige gik ud af grundskolen for under et år siden. De har været meget aktive i elevråd og arbejder frivilligt til hverdag for at skabe det gode skoleliv for alle danske skoleelever. Sammensætningen af undervisere giver dig som deltager en unik mulighed for at lære om undervisningsmiljø, få sparring med ligesindede og komme så tæt på virkeligheden som muligt. 

Læs mere om Vi er UMR

Tid og sted

Tid og sted afhænger af, hvilket planlagte kursus, du vil på. Kurset tager ca. fem timer

Pris

1000 kr. pr. elev

Inkl. forplejning

Book kursus

Spørgsmål

Morten Sørensen Lillie
Mail msl@skoleelever.dk
Telefon 60 40 20 71

Samlet kommunalt kursus  kan også bookes for op til 40 elever