Laura Drachmann Poulsen og Frederikke Didriksen er valgt som nyt formandskab for Danske Skoleelever

Nyvalgt formand, Laura Drachmann Poulsen (Til højre) og nyvalgt næstformand Frederikke Didriksen (Til venstre)
I weekenden afholdte vi Generalforsamling i Danske Skoleelever. Her blev Laura Drachmann Poulsen valgt som ny formand. Hvor hun, sammen med sin nyvalgte næstformand, Frederikke Didriksen, repræsenterer alle de danske grundskoleelever. Tiltrædende næstformand, Frederikke Didriksen siger:
“Jeg ser frem til at begynde det vigtige arbejde, og styrke elevdemokratiet. Jeg vil gerne være med til at sikre, at alle elever føler sig hørt og set, og får en god oplevelse i vores organisation!” Frederikke Didriksen sidder som formand for lokalafdelingen Vestjylland samt eget elevråd, og er aktiv i sin kommunes fælleselevråd. 
Tiltrædende formand, Laura Drachmann Poulsen har siden 6. klasse været aktiv i organisation, eget elevråd og de seneste år formand for både Danske Skoleelevers lokalafdeling Midtjylland og sin kommunes fælleselevråd.
Laura Drachmann Poulsen siger følgende om tilliden til posten som formand: “Jeg ser frem til at kæmpe for en skoledag hvor flere af os elever er motiveret for at møde i skole og for den undervisning vi modtager. Det skal være fedt at gå i skole og fedt at lære!”  
Det tiltrædende formandskab bestående af Laura Drachmann Poulsen og Frederikke Didriksen tiltræder d. 1. juli 2023. Indtil da fungerer Marie Holt Hermansen forsat som formand, og Laura Drachmann Poulsen som konstitueret næstformand.  
“Jeg glæder mig helt vildt til et år med skønne fælleskaber og dejlige mennesker, og mest af alt til at gøre en forskel på lokal og national plan, sådan at vi kan opnå den bedst mulige skoledag” sådan siger nyvalgt bestyrelsesmedlem, og lokalformand for DSE Nordsjælland, Ingrid Rolskov.
Bag det nyvalgte formandskab står nemlig en bestyrelse fuld af seje og engagerede elever, som er klar til at tage posten med storm. Den nyvalgte bestyrelse består af:
Emma Hauritz Nielsen (Lokalformand, DSE fyn) , Aksel Jensen (Lokalnæstformand, DSE Fyn), Kristoffer Gramkov (Lokalformand, DSE Himmerland), Emilia dalgaard (Lokalnæstformand, DSE Himmerland) , Marius Laursen (Lokalformand, DSE København) Plamboeck, Aksel Justesen (Lokalnæstformand, DSE København), Carl Clifford Hilliare Smith James (Lokalformand, DSE København Omegn), Magnus Herrman (Lokalnæstformand, DSE Københavns Omegn), Lea Pedersen (Lokalformand, DSE Midtjylland), Merle Rita Juhl Plesner (Lokalnæstformand, DSE Midtjylland), Ingrid Rolskov (Lokalformand, DSE Nordsjælland), Benjamin Borg Andersen (Lokalformand, DSE Nordvestsjælland), Caroline Hermansen (Lokalformand, DSE Trekanten), Lucas Lauridsen (Lokalformand, DSE Vestjylland), Margrethe Sophie Popp Fredslund (Lokalnæstformand, DSE Vestjylland) og Nikolai Manggaard (Lokalformand, DSE Østjylland).
Udover bestyrelsen, er vi stærkt repræsenteret ude i landets kommuner med alle de dygtige lokalvalgte, der i weekenden er blevet stemt ind i nogle af vores 17 forskellige lokalafdelinger landet over. I weekenden stemte Generalforsamlingen over 40 tillidsvalgte ind.
Den nyvalgte bestyrelse, og deres kontaktoplysninger vil fremgå på vores hjemmeside inden længe. Indtil da er det muligt at kontakte fungerende næstformand, Laura Drachmann Poulsen, og formand, Marie Holt Hermansen, ved ønske om kontakt til den nyvalgte bestyrelse.

DANSKE SKOLEELEVERS STORE KOMMUNETOUR

Danske Skoleelever tager på kommunetur og besøger alle kommuner i landet. Hvem ved, måske er det DIN kommune vi besøger på næste stop.

Read More


0 Comments27 Minutes

Odense er blevet kåret til Årets Elevvenlige Kommune

Dette års Elevvenlige Kommune blev i weekenden kåret, og prisen bliver uddelt til Odense Kommune, som i løbet af året har vist deres engagement gennem deres store aktivitet.

Read More


0 Comments2 Minutes

Elevernes Sommerlejr 2023: Tag med mig til sommerens fedeste uge

Til sommer skal jeg med til den sjoveste, fedeste og mest spændende sommerlejr: Elevernes Sommerlejr

Read More


0 Comments1 Minutes

Fra papir og blyant til computer

Skærme kan være mange forskellige ting. Det kan både være det elektroniske ur vi har på håndleddet, mobiltelefonen i lommen, computeren på bordet foran os eller noget helt andet.

Read More


0 Comments1 Minutes

Praksisfaglighed i grundskolen

Mange elever oplever i løbet af skoledagen at stille sig selv spørgsmålet: ”Hvad skal jeg bruge det her til?”, uden at kunne komme på noget åbenlyst svar. Faktisk er det ifølge en undersøgelse af Tænketanken Mandag Morgen 18% af eleverne, der ikke kan lide at gå i skole. Et udtryk for at forstår, hvorfor meningen med undervisningen ikke altid skinner lige skarpt igennem. Derfor har vi brug for en mere praksisfaglig skole. 

Read More


0 Comments3 Minutes

Randers er ‘Årets Elevvenlige Kommune’

Randers Kommune har gennem flere år arbejdet for at styrke elevdemokratiet og involvering af eleverne i kommunens udvikling. Det er baggrunden for, at kommunen nu får prisen som ‘Årets Elevvenlige Kommune’ af Danske Skoleelever, en titel elevorganisationen giver til én kommune hvert år

Read More


0 Comments1 Minutes

Marie Holt Hermansen er ny formand for Danske Skoleelever

I weekenden var elever fra hele landet samlet til vores årlige Generalforsamling.
Under temaet ’Tal ordentligt – og brug din stemme’, blev der diskuteret politik med elevernes stemme.

Read More


0 Comments3 Minutes

Generalforsamling 2022: Tal ordentligt – og brug din stemme

I weekenden var elever fra hele landet samlet til vores årlige Generalforsamling.
Under temaet ’Tal ordentligt – og brug din stemme’, blev der diskuteret politik med elevernes stemme.

Read More


0 Comments2 Minutes